Campania Națională „Aripi Frânte”

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Atelierul Intercultural ”Victoria” din municipiul Slatina a fost, marţi – 19 septembrie, gazda unui eveniment de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la fenomenul violenţei în familie.

Organizatori au fost reprezentanţii Asociaţiei „Necuvinte”, în colaborare cu Poliţia Română, prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. Evenimentul a făcut parte din Caravana naţională de promovare a campaniei „Aripi Frânte”, care se va încheia în luna decembrie a acestui an.

Citește mai departe

„Slatina Fashion Night”

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Joi, 22.06.2017, a fost organizată, la Atelierul Intercultural ”Victoria” din Slatina, str. Lipscani, manifestarea „Slatina Fashion Night”. Acțiunea s-a derulat în cadrul proiectului „Slatina Buzz” (reprezentată prin Cristian Hățiș), proiect desfășurat cu fonduri nerambursabile de la Primăria Slatina în baza contractului nr. 80153/26.08.2016.

Evenimentul a fost organizat de tinerii Mădălina Bogeanu  şi Cristian Hățiș, împreună cu echipa de la ”Slatina Buzz” şi Star Beauty Agency, cu sprijinul Primăriei Slatina şi al Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Olt.

Cu această ocazie, în incinta Atelierului Intercultural ”Victoria” a avut loc o prezentare de modă cu obiecte de îmbrăcăminte având ca adresabilitate tineretul actual masculin și feminin.

 

Citește mai departe

Ziua Națională a Islandei

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Sâmbătă, 17.06.2017, a fost organizată, la Atelierul Intercultural ”Victoria” din Slatina, str. Lipscani, manifestarea culturală dedicată ”Zilei Naționale a Islandei”, partener financiar datorită căruia a fost posibilă renovarea sediului fostului cinema ”Victoria” din municipiu. Cu acest prilej, cei prezenți au putut viziona un film documentar despre Islanda și au vizitat clădirea total reabilitată și dată în funcțiune în vara anului 2016.

La manifestare au participat cca. 50 de persoane.

Evenimentul a durat aproximativ două ore.

Citește mai departe

Caravana educaţională „Guerilla Verde”

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Astăzi, 31.05.2017, a fost organizată, la Atelierul Intercultural ”Victoria” din Slatina, str. Lipscani, nr. 42 bis, manifestarea numită „GUERILLA VERDE”, parte a primei caravane de film cu mesaj ecologic din România, ajunsă la a XV-a ediție.  Caravana educaţională „Guerilla Verde” s-a desfăşurat și în acest an sub umbrela GreenWeek, eveniment organizat de Comisia Europeană pe tema ”Green Jobs for a Greener Future”, care aduce într-un calendar comun acţiuni de mediu desfăşurate la nivelul Uniunii Europene. Cu ocazia celei de-a XV-a ediţii, Guerilla Verde a lansat un program de eco-mentorat prin care le dă ocazia tinerilor din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara şi Slatina să afle chiar de la angajaţii companiilor care sunt cunoştinţele de care vor avea nevoie pentru formarea unei cariere în acest domeniu. Programul caravanei conţine programe educaţionale în şcoli, proiecţii cinematografice, conferinţe, sesiuni de dezbateri, o parte dintre aceste activități având loc azi 31 mai 2017, în locația mai-sus menționată.

Citește mai departe

„1 Iunie copilăros”

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Astăzi, 31.05.2017, a fost organizată, la Atelierul Intercultural ”Victoria” din Slatina, str. Lipscani, nr. 42 bis, manifestarea numită „1 Iunie copilăros”.

Acțiunea, având caracter cultural, a fost organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Au participat elevi de la Școala gimnazială nr. 1 din Slatina, sub îndrumarea Iohanei Popescu, profesor în arte vizuale, și, respectiv, Loredanei Ștroiuleasa, psiholog.

În cadrul manifestării, copiii participanți au pictat având ca subiect ziua de 1 Iunie. La final, aceștia au primit diplome de participare.

La manifestare au participat cca. 25 de persoane.

Manifestarea a durat aproximativ 3 ore.