Atelierul Intercultural Victoria a sărbătorit Ziua Internațională a Rromilor

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Festivalul „Ziua Internațională a Rromilor” (8 aprilie), activitate prevăzută în Planul de Dezvoltare Strategică pentru Atelierul Intercultural Victoria s-a desfășurat vineri, 21 aprilie 2017, la Slatina.

Deși nu s-a desfășurat în data de 8 aprilie, Serviciul Cultură, Sport a amânat data de organizare motivat de discuțiile îndelungate pe marginea bugetului și aprobarea acestuia și de procedurile de achiziție stabilite prin legislația națională în vigoare.

Însă toate acestea nu au împiedicat participarea publicului la acest adevărat spectacol de cultură și artă rromani.

Evenimentul a fost structurat pe două secțiuni:

  • Secțiunea expoziție: în subsolul Atelierului Intercultural Victoria, sala de expoziții a găzduit lucrările dl. Prof. Dr. Curt Sandu Viorel, președintele Asociației partida Rromilor Pro-Europa, sucursala Olt.
  • Secțiunea spectacol: în sala multifuncțională Primăria Slatina a întâmpinat peste 60 de spectatori cu melodii susținute de artiștii Asociației Vocess Primavaera: folclor țigănesc în limba română și în limba rromani, piese consacrate internațional traduse în limba rromani și interpretări ale artiștilor de etnie rromă.

În încheierea manifestării, vicepreședintele Asociației Vocess Primavaera, domnul Fieraru Marius, nu s-a sfiit să declare: ”sunt mândru că sunt rrom”

Apariția evenimentului în presă:

http://www.olttv.ro/romii-in-spectacol/

http://adevarul.ro/locale/slatina/un-festival-rromilor-rromi-primaria-slatina-i-a-sarbatorit-intarziere-cauza-bugetului-1_58fb0aaf5ab6550cb875536a/index.html

Postat în eveniment.