Colinde specifice sărbătorilor de iarnă

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

În data de 09.12.2019, a avut loc la Atelierul Intercultural ”Victoria”, un eveniment inedit, elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 au venit la colindat.

Dintre obiceiurile româneşti, cel care a ajuns aproape să se identifice cu sărbătoarea Crăciunului este colindul de Crăciun. În Ajunul Crăciunului, cete de colindători merg la casele oamenilor cântând ‘„Bună dimineaţa la Moş Ajun”, conform tradițiilor specifice fiecărei zone a țării noastre. În zonele rurale, colindul copiilor păstrează încă frumuseţea şi emoţia de altădată, cetele de colindători mergând pe uliţe şi cântând ‘„Noi umblăm să colindăm”. În unele zone ale ţării se păstrează tradiţia ca tinerii care colindă să fie îmbrăcaţi în costume populare.

Copiii au colindat persoanele prezente fiind entuziasmați de surprizele pregătite de Primăria municipiului Slatina prin programul „Desaga lu` Moș Crăciun”. Nici Moș Crăciun nu a întârziat să apară, acest moment reprezentând punctul culminant al acestui eveniment.

Colindele „Moș Crăciun cu plete dalbe”, „Am plecat sa colindăm”, „Sus boieri, nu mai dormiți” ș.a. au fost pregătite pentru Moș Crăciun de elevii claselor pregătitoare, clasei I A, clasei I B și clasei a II-a A, sub supravegherea doamnelor învățătoare Drăgan Evelina, Dia Ștefania, Coman Mariana, Luca Georgescu Cristina și Fărămuș Cristina.

Cadourile au fost oferite de către Moș Crăciun fiecărui copil. De asemenea, elevii prezenți i-au povestit Moșului dorințele lor, despre cât de bine se descurcă la școală fiecare și prin ce întâmplări au mai trecut în anul acesta.

Postat în eveniment.