Spectacol de colinde – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Slatina

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

În data de 18.12.2019, a avut loc la Atelierul Intercultural ”Victoria”, un spectacol de colinde susținut de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr.3 Slatina.

Puţine popoare din lume au însoţit minunea venirii Fiului lui Dumnezeu cu o îmbrăţişare aşa de caldă şi de duioasă şi au exprimat-o aşa de bogat în forme artistice, cum a făcut-o poporul român. Colindatul este una din practicile care se înglobează în obiceiurile caracteristice de iarnă. Ajunul Crăciunului este noaptea bucuriei, pentru că este momentul când se naşte Mântuitorul. Colindele creează o atmosferă plină de optimism în care se formulează dorinţe ale oamenilor, uneori acestea atingând limitele fabulosului.

Colindatul este un obicei străvechi. Cei dintâi colindători au fost păstorii care au venit la peştera luminată unde S-a născut Pruncul Iisus şi bucurându-se de acest semn ceresc şi de glasul îngerilor au vestit degrabă în cetatea Betleemului minunea la care au fost martori. Colindul este o nepreţuită zestre spirituală pe care o moştenim din moşi-strămoşi. El este sfânt pentru că transmite un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu. Dar colindul este şi bun pentru că această veste are menirea să slujească vieţii, să aducă atâta bine în lume şi între oameni.

Colindele „Moș Crăciun cu plete dalbe”, „Am plecat sa colindăm”, „Sus boieri, nu mai dormiți” ș.a. au fost pregătite pentru toți cei prezenți de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.3 Slatina, sub supravegherea doamnei Bădoi Cătălina-Mădălina.

Postat în eveniment.